Ana sayfa İletişim
Hakkımızda Ürünlerimiz Hamur Kireç® ve Sıva Üretimi Genel Bilgiler Referanslarımız
   
Genel Bilgiler
KİRECİN TANIMI
 
KİRECİN KULLANIM ALANLARI
 
HORASAN HARCI VE HİDROLİK KİREÇ
 
Genel Bilgiler  »  KİRECİN TANIMI
 
   Dogada bulunan kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat (CaCO3 +MgCO3) iceren kirec taslarının, kalkerlerin, teknolojik fırınlarda (kalsinasyonu) 900 – 12000C de ısıtılarak icerisindeki karbondioksit gazının cıkarılması reaksiyonuyla sonmemis kirec, kalsiyum oksit (CaO) elde edilir. Bu islemler sonucunda elde edilen kirec sonmemis kirectir. Hamur Kirec® ise sonmemis kirecin su ile reaksiyonu neticesinde olusan kalsiyum hidroksittir. (Ca(OH)2)
 

 
 
CaCO3 +ISI CaO + CO2 (Kalsiyum karbonat+IsıKalsiyum oksit+Karbondioksit)

CaO + H2O Ca(OH)2  (Kalsiyum oksit+SuKalsiyum hidroksit)

 

 

 

 



     
  Copyright © 2024 Hamur Kireç A.Ş.| Tüm Hakları Saklıdır.