Ana sayfa İletişim
Hakkımızda Ürünlerimiz Hamur Kireç® ve Sıva Üretimi Genel Bilgiler Referanslarımız
   
Hamur Kireç® ve Sıva Üretimi
HAMUR KİREÇ® SIVA
 
HAMUR KİREÇ® SIVA KULLANMANIN FAYDALARI
 
HAMUR KİREÇ® ÜRETİMİ
 
SIVADA KİREÇ KULLANIMI VE DIŞ CEPHE UYGULAMALARI
 
SIVA KULLANIMI NASIL OLMALIDIR?
 
Hamur Kireç® ve Sıva Üretimi  »  SIVA KULLANIMI NASIL OLMALIDIR?

   Sıva islerinde kullanılan harclar icin kaba sıvada agrega [kum veya kırma agrega] (0-3 mm) , ince sıva ve derz islerinde ise ince agrega [kum veya kırma agrega] kullanılmalıdır. Sıvaya baslamadan once sıva yapılacak yuzeydeki tasmıs harclar ve kirler kazınıp temizlenmeli, duvar yuzu ve tavanda birlesen kose yerleri bol su ile ıslatılmalı ve gerekirse yıkanmalıdır. 

   Duvarın, sıva suyunu emmesini onlemek icin sıva aralıklı olarak ve geregi kadar ıslatılmalıdır. Dıs yuzeydeki sıvaların siddetli gunes ve fazla ruzgarlı havada yapılması uygun degildir. Sıva yapılacak duvar orulurken derz bolgeleri oldugu gibi bırakılmalıdır. Duvar harcı iyice kuruduktan sonra sıva yapılmalıdır. 

   Birinci kat kaba sıva yapıldıktan sonra kaba yuzeyi, ince sıvanın iyice kaynaması icin mala ile sık cizilmelidir. Duvar malzemesi ve insa tarzının imkan verdigi hallerde tek kat sıva yapılabilir. 

   Kirecli sıva, sondurulms ve yeterli sure (en az 21 gun ) bekletilmis iyi cins kirecle yapılmalıdır. Kirec sıva harcında, yabancı madde bulunmayan Hamur Kirec® kullanılmasına onem verilmelidir. Bu nedenle bilhassa elek altı, kuyu tabanı ve kuyunun yan yuzeylerinde bulunan yabancı maddeler ile karısık kirec kullanılmamalıdır. Kirec sıva iki tabaka halinde yapılmalı, birinci tabaka kaba sıvada orta agrega [kum veya kırma agrega], ikinci tabaka ince sıvada ince kum kullanılmalıdır. Geregi kadar sertlesmis olan kaba sıva ıslatıldıktan sonra, ikinci tabaka sıva itina ile sıvanmalı, mastarla kontrol edilerek tahta mala ile duzeltmeler yapılmalıdır.


     
  Copyright © 2024 Hamur Kireç A.Ş.| Tüm Hakları Saklıdır.